Autostart Centrala, Ćirila i Metodija 45, Novi Sad +381 21 504 221, +381 21 504 223

Backeye

Backeye header_post

Backeye®360

Zašto Backeye®360?

Sva vozila imaju mrtve uglove - područja oko vozila koja su vozaču zaklonjena što zbog karoserije što zbog nadogradnje samog vozila. Prilikom manevrisanja, ovi mrtvi uglovi predstavljaju značajnu opasnost za bilo šta ili bilo koga na putanji vozila i ometaju vozačevu sposobnost bezbednog upravljanja vozilom.

Ogledala i kamere za pojedinačni prikaz pomažu da se vide mrtve tačke, ali čak i uz ovu dodatnu pomoć, vozač i dalje možda neće videti sve na svom putu. Na kraju krajeva, oni u svakom trenutku mogu samo da posmatraju put ili da gledaju u jedan monitor ili u jedno ogledalo. Istraživanja pokazuju da u vremenu koje je potrebno da se osmotre četiri ogledala, proceni i reaguje na trenutnu opasnost, pri brzini od samo 5 km/h, vozilo bi moglo preći čak 10 metara.

Backeye_4

4 KAMERE
1 SLIKA
0 MRTVIH UGLOVA

Brigade je rešio problem skrivenih mrtvih tačaka pomoću Backeye®360, sistemom za nadgledanje kamera koji po prvi put nudi vrhunsku perspektivu vozila. Koristeći potpuno novu tehnologiju, oni podižu bezbednost vozila na viši nivo.

Sistemi Backeye®360 su inteligentni proizvodi za nadgledanje kamera dizajnirani da pomognu u manevrisanju pri malim brzinama pružajući vozaču u samo jednoj slici prikaz vozila u realnom vremenu.

Prikazivanjem sveobuhvatne vidljivosti na jednoj slici vozač ne mora brzo obrađivati podatke iz nekoliko ogledala ili monitora, što olakšava uočavanje i procenu mogućih opasnosti.

Sistemi Backeye®360 takođe pomažu da se skrati vreme kada vozač mora na trenutak da skrene pogled sa puta, bilo da prebacuje pogled sa jednog na drugo ogledalo, monitor, prozor i vetrobransko staklo, ili kada gleda malu površinu u okviru jednog ogledala.

Backeye_360

Kako to radi?

Backeye®360 je inteligentan sistem monitora za kameru, dizajniran da pomogne u manevrisanju pri malim brzinama, pružajući vozaču kompletan prikaz okoline vozila u realnom vremenu.

Brigade nudi izbor tehnologija od 360°, i obe rade sa četiri ultra širokougaone kamere, a svaka pokriva jednu celu stranu vozila, sa uglom gledanja od preko 180°. Visoko postavljene na prednjoj, zadnjoj i bočnoj strani, ovako kalibrisane kamere snimaju celu okolinu uključujući i mrtve tačke vozila ili mašine.

Četiri slike u realnom vemenu istovremeno se šalju u elektronsku kontrolnu jedinicu (ECU), gde se trenutno obrađuju, spajaju i montiraju u jednu sliku. Izobličenja sa širokougaonog sočiva kamere takođe se ispravljaju pre nego što na vozačev monitor prikaže jasna, glatka slika u realnom vremenu.

Backeye_3

Fleksibilan sistem

Backeye®360 će raditi na gotovo svakom vozilu ili mašini, velikom ili malom. Udaljenost područja gledanja može se podesiti tako da odgovara aplikaciji. Fleksibilnost sistema Brigade znači da postoje rešenja pogodna za primenu na putevima i van njih. Podešavanja sačuvana za otpremanje u identična vozila u voznom parku.

Tasteri sa automatskim prebacivanjem. Svaki sistem ima tastere koji se mogu programirati. Oni se mogu aktivirati za pružanje pogleda bolje fokusiranog na relevantna opasna područja prilikom manevrisanja, npr. odabirom brzine za vožnju unazad prikazuje se pogled unazad uz sliku od 360° ili pokazivanje može dodati bočni prikaz.

BN-360-1000C

BN360-300 - Visoka rezolucija

Treća generacija u Brigade liniji kamera od 360° pruža vozačima jasnu i oštru sliku zahvaljujući svojim novim specifikacijama visoke definicije. Konfiguracija je fleksibilna, što omogućava primenu sistema na gotovo svim vozilima.

Karakteristike:

 • Ekran visoke rezolucije 1280x720
 • Poboljšani softver za kalibraciju za savršenu sliku
 • 15 opcija prikaza monitora, uključujući portret, pejzaž i opcije podeljenog ekrana
 • Levi, desni, rikverc i okidači brzine
 • Podesivi ekranski markeri za parkiranje
 • Prilagodljive smernice za preklapanje po prikazu kamere

 

BN360-400x400

BN360-200

BN360-200 će raditi na skoro svakom vozilu ili mašini, velikom ili malom. Sadrži 19 različitih prikaza monitora (maksimalno 10 po unapred podešenoj konfiguraciji), pogodan je za primenu na vozilima za korišćenje na putevima i van njih.

Karakteristike:

 • Kompatibilan sa Brigade Mobile Digital Recorder
 • 19 opcija prikaza monitora (portret, pejzaž, podeljeni ekran)
 • Potrebni su prilagođeni prikazi za svaku primenu
 • Levi, desni, rikverc i okidači brzine
 • Podesivi ekranski markeri za parkiranje

 

pozovi_nas