Autostart Centrala, Ćirila i Metodija 45, Novi Sad +381 21 504 221, +381 21 504 223

Zeleni Tesla Model S u prodaji tek od početka 2013. godine

Svi oni koji su unapred naručili novi model Tesla S neće zateći svog ljubimca ispod Božićne jelke.
Ogorčene kupce još više nervira činjenica što će morati da čekaju do 15. aprila 2014, da bi iskoristili prednosti "electric'car" poreskog kredita od $ 7,500.

Kada su kupci potpisivali ugovor o kupovini još u avgustu, rečeno im je da će svoj metalik zeleni 60-kWh model  dobiti u novembru ili decembru, u vreme trajanja  poreskog kredita 2012.

Ali, sa propustima u proizvodnji i kašnjenja uprocesu  EPA sertifikacije verzije sa 60 kWh baterijom, rok za isporuku do 31. decembra  počeo je da deluje nomoguć.

Tesla je sada zvanično objavio kupcima koji su rezervisali ovaj model loše vesti gde kažu da proizvodnja 60-kWh automobila neće početi do januara 2013, te se prve isporuke mogu očekivati  krajem januara ili početkom februara 2013 godine.

Tesla je takođe najavio i nove datume isporuke  za  druge opcijone modele koje nisu bili dostupni na početku proizvodnje. Na primer proizvodnja modela od 40kWh će početi u martu 2013. a prvre isporuke se očekuju krajem marta i početkom aprila.

Automobili sa standardnom suspenzijom će  početi  da se proizvode u martu. (Do sada, su izgrađeni samo automobili sa vazdušnom suspenzijom  $ 1.500.)

Jedna od opcija čiji početni datum nije pomeren je novi Tesla S sa višeslojnom crvenom bojom, koji će doći na red u martu, kao što je prvobitno planirano.
Iz Tesle obećavaju da će slati kupcima redovna obaveštenja o vremenskim rokovima ispruke i procesu proizvodnje. Potpredsednik Tesla korporacije George Blankenship  je izjavio da nisu baš najbolje  uradili posao u komunikaciji sa klijentima koja je uzrokovana njihovom manjkavosti u ovoj oblasti. U narednom periodu kompanija Tesla će se mnogo više posvetiti odnosima sa kupcima.

Kupcima ostaje da čekaju svoj zeleni automobil  ipak se isplati čekati na Teslu.

Slika preuzeta sa: www.caranddriver.com