Autostart Centrala, Ćirila i Metodija 45, Novi Sad +381 21 504 221, +381 21 504 223

Pet automobila Džejms Bonda za novo “zeleno doba”

Najnovije avanture čuvenog agenta 007 imali smo prilike da vidimo u bioskopima krajem oktobra 2012. godine u novom ostvarenju Skyfall. Kao i u svakoj avanturi čuvenog agenta ređaju se raznovrsna vozila koje Džejms Bond koristi u svojim akcijama. Agent 007 , je do sada vozio Aston Martin DB5 sportski automobil iz 1964.

S obzirom da se čuveni agent menjao kroz sve ove godine došlo je vreme da se promene i njegovi automobili. Veb portal www.greencarreports.com je pozvao sve zainteresovane da predlože "zelene automobile" za naredni film agenta 007.

On je do sada imao avanture u mnogim drugim vozilima, uključujući avione , podmornice i novije Aston Martin modele automobila, ali svi njegovi automobili imaju motore na unutrašnje sagorevanje .
S obzirom da reste zabrinutost zbog globalne emisije ugljenika, pojavio se talas novih, "zelenijih automobila" na tržištu.

Prema pisanjima veb portala www.greencarreports.com poziva sve zainteresovaneo da predlože pet modela "zelenih automobila" koje bi voleli da vide u novom filmu agenta 007.

Bilo da je to pred kazinom u Monte Karlu , u tmurnim kvartu sovjetskog grada , ili unutar londonskih kvartova, u svakom izdanju bilo da nosi neki besprekorni smoking, gumeno ronilačko odelo - ili nosi piće sjajanom dupliom ženskom agentu postavlja se pitanje da li možete zamisliti bilo koji od "zelenih" automobila zajedno sa agentom 007.

Do sada je stiglo nekoliko predloga. To su: Tesla Roadster, Rimac Concept One, Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell, Morgan Plus E i Audi R8 e-tron. Stiglo je mnoštvo predloga a evo nekoliko interesantnih predloga.
"Tesla Roadster bi bio odličan Bond automobil, mogao bi da se uvuče u neprijateljsku teritoriju tiho a zatim da se brzo pobegne. Citroen DS5 hibridni bi bilo lepo videti u jurnjavi kro Pariz. Takođe je došao predlog da bi glavni negativac u novom filmu trebai da vozi novu Karmu , tako da na kraju filma negativac umire u lopti vatre nakon što je u njegai auto pucao 007. Uz Bondove reči " To ja zovem loša karma"".
Da li će ova ideja biti uvrštena u novi film videćemo. U svakom slučaju "Mislite zeleno"
Slika preuzeta sa: http://blog.netrobe.com