Autostart Centrala, Ćirila i Metodija 45, Novi Sad +381 21 504 221, +381 21 504 223

NTN ležajevi u Rolls Royse motorima za avione

NTN korporacija  potpisala je sporazum sa kompanijom Rolls-Roice o snabdevanju ležajeva za Trent KSVB  avionske motore.
Oni su  primili narudžbinu  ležajeva za Rolls-Roice Trent KSVB mlazni motor . Motor je specijalno razvijen za avione iz Airbus A350 porodice .

Trent KSVB mlazni motor predstavlja  najnoviju generaciju renomiranih Rolls-Roice avionskih motora iz porodice  Trent. Ovaj high-bypass turbofan motor , uključuje Rolls-Roice -ovu arhitekturu  sa tri vratila, sa potiskom u  rasponu od 74,000 do 97,000 lb ( 330 do 430 kN ) , koji postavlja nove standarde u potrošnji goriva avionskui motora . Trenutno, Trent KSVB je jedini motor koji je Airbus izabrao za A350 . Erbas A350 poleteo je prvi put u junu ove godine , sa servisom  zakazanim za 2014 .
NTN ima dve fabrike za proizvodnju ležajeva specializovane posebno za avio industriju , Kuvana Works ( nalazi se u Kuvana gradu) i Argonai fabriku  u okivirun grupea NTN - SNR Roulements ( koje se nalazi u blizini mesta Ansi u Francuskoj ) . Ležajevi za Rolls - Royce Trent KSVB motora će se proizvoditi u obe fabrike .

Kuwana Works  je bila prva fabrika ležajeva u Japanu koja je uvela standard JIS K 9100 sistem upravljanja kvalitetom i Nadcap akreditacije . Kuvana proizvodi ležajeve  visokih performansi  koji su korišćene u proizvodnji avionskih motora , helikoptera , raketa i satelita , i isporučeno kupcima u domaćoj vazduhoplovnoj industriji , kao i korisnicima na svetskom tržištu . Argonai Fabrika u Francuskoj takođe ima dugu istoriju pružanja usluga visokog kvaliteta u brojnim avio kompanijama širom sveta .
NTN će nastaviti da se fokusira i investira u proizvodnju ležaja za vazduhoplovnu industriju imajući u cilju  očekivani rast ove industrij u budućnosti , sa ciljem da se postigne godišnja prodaja od 7,5 milijardi jena do 2017 , od prodaje  avio proizvoda  svim većim avio - kompanijama širom sveta . NTN će takođe ojačati sisteme upravljanja kvalitetom posebno kao odgovor na zahteve vazduhoplovne industrije  kao što su pouzdanost , i poboljšavanje  mreže  snabdevanja.

Izvor:ntn.co.jp