Autostart Centrala, Ćirila i Metodija 45, Novi Sad +381 21 504 221, +381 21 504 223

ZEN

Kompanija ZEN je na svetskom tržištu prisutna već više od 50 godina, i u kontinuitetu poboljšava svoju tehnologiju proizvodnje i kvalitet proizvoda. Sa sedištem u malom gradu Bruske u Brazilu, danas je jedan od najvećih i najpopularnijih proizvođača bendiksa za anlasere (startere) u svetu.

Uspeh kompanije je postignut, u velikoj meri zbog posvećenosti zaposlenih, a samim tim i posvećenosti kompanije svojim klijentima. Kompanija ZEN stalno ulaže u radnu snagu i razvoj novih tehnologija.

Proizvodnja ZEN ima sertifikat ISO / TS 16949, koji je međunarodno priznat i potvrđuje da je kompanija dostigla standarde kvaliteta koji su postavljeni u automobilskoj industriji i od proizvođača iz celog sveta. Ovi standardi se odnose na proizvode koji se prodaju na sekundarnom tržištu.

Kompanija je proizvodne pogone proširila na preko 32.000 kvadratnih metara i danas zapošljava više od 1.100 radnika, a svoje proizvode godišnje prodaju u više od 50 zemalja širom sveta, sa više od jedne trećine proizvodnje koja ide za prvu ugradnju.

Kod ZEN-a, kvalitet je presudan i ne toleriše se kompromis. Planiranje proizvodnog procesa, obrada, postavljanje mašina, termička obrada površina, dobijanje termoplastičnih materijala i legura aluminijuma kontinuirano se prati od strane iskusnih inženjera sa visokom tehnologijom i preciznom opremom. Performanse gotovih proizvoda se testiraju u laboratoriji kompanije. Stalno se traže nove tehnologije za rad sa materijalima, inovativnih proizvodnih procesa, što dovodi do poboljšanja kvaliteta i nižih troškova.

Bendiksi su glavni proizvodi ZEN-a. U katalogu postoji više od 1.000 različitih proizvoda, koji pokrivaju sve vrste automobila, kamiona, radnih mašina, motocikala, čamaca, a možete ih pronaći u našoj ponudi.

Izvoz sada predstavlja oko 80% tržišta ZEN-a, kao mreža kupaca koja pokriva 5 kontinenata u preko 50 zemalja.

Glavni kupci za prvu ugradnju u pogonima ZEN-a su: Bosch, Prestolite, Delco Remy, Valeo, Johnson Electric, Lucas Elektrik, Lucas TVS, Visteon.

bendiksi