Auto Start Centrala, Ćirila i Metodija 45, Novi Sad +381 21 504 221, +381 21 504 223

Vreme je da pripremite automobil za proleće

Sunčani, topliji dani i više temperature polako počinju i pravo je vreme da pripremite vaše automobile i osvežite ih za naredne prolećne i letnje mesece. Za vas smo pripremili savete koji će će uz malo truda i novca sigurno osvežiti vaše vozilo i pripremiti ga za predstojeću letnju sezonu.

1. Prolećno pranje

Pravi je trenutak za detaljno pranje automobila. Iako nije bilo puno snega tokom zime, pa samim tim ni upotreba soli nije bila učestala, treba pažljivo oprati automobil, a dobar je izbor otići u perionicu koja se specijalizuje za pranje ispod automobila kako bi se svi eventualni ostaci i tragovi soli i rizle ukonili. Sada je parvi trenutak da dezinfikujete unutrašnjost vašeg automobila, da uklonite bakterije i ostale mikroorganizme, loše mirise iz unutrašnjosti i sa površina vozila. Naša preporuka je jedinstveni PureOzone Machine. Za više informacija kontaktirajte vašeg prodavca.

2. Polen filter

Sezona polena uskoro počinje, a godišnja zamena filtera za polen se vrši upravo u ovom periodu i predstavlja sasvim prihvatljivu investiciju za zdraviju i prijatniju vožnju.

3. Servis i dezinfekcija klima uređaja

Ukoliko osećate neprijatan miris, miris buđi, plesni kada uključite klima uređaj, najverovatnije da su se u istom nataložiti slojevi nečistoće puni mikroorganizama i definitivno je vreme za servis. Naša preporuka je Pure Zone. PureZone Machine je moderan uređaj koji će vam pomoći u antibakterijskom tretmanu bilo kog A/C sistema i vozačkog kokpita. Korišćena tehnologija i kvalitet postignut dogogodišnjim iskustvom na ovom polju čine PureZone Machine odličnim, maksimalno zadovoljavajućim uređajem zahvaljujući svojoj efikasnosti i pouzdanosti tokom vremena.
PureZone Machine koristi najnoviju tehnologiju na polju ultrazvučne nebulizacije.

Ukoliko je neophodno izvršiti servis A/C sistema u prilici smo da vam ponudimo najbolje klima servisne stanice iz palete SPIN brenda.

cover_web_banner_3_1

4. Tečnost za pranje vetrobrana

Insekti će se uskoro u velikom broju pojaviti pa je neophodno proveriti stanje tečnosti za pranje vetrobranskog stakla. Takođe savetujemo da povremeno na pumpama detaljno obrišete vetrobransko staklo jer brisači ne mogu da uklone sve nečistoće, posebno iz nedostupnih uglova.

 5. Zamena metlica brisača

Stare metlice brisača ne samo da su bučne već su neefikasne, ostavljaju tragove na staklu, pa je neophodno da ih redovno menjate i čistite kako ne bi oštetili vetrobransko staklo i vožnju učinili bezbednijom i ugodnijom.

6. Proverite pneumatike

Nakon zimskog perioda pojavljuju se nove udarne rupe pa treba proveriti da li su vam pneumatici ispravni i propisno poravnati jer se u protivnom brže habaju. Naša preporuka su Mobiletron MORE Senzori. Više o njima pročitajte ovde.

pneumatici

7. Rashladna tečnost

Rashladna tečnost sadrži inhibitore korozije pa na njega ne treba misliti samo zimi već je dobro proveriti njegov nivo i tokom toplijih meseci i tako izbeći skuplje kvarove i obezbediti optimalno hlađenje vašeg vozila.