Autostart Centrala, Ćirila i Metodija 45, Novi Sad +381 21 504 221, +381 21 504 223

Magneti Marelli promovisao novu američku fabriku auto rasvete u gradu Pulaski, Tenesi

Novo Magneti Marelli Automotive Lighting postrojenje za proizvodnju farova i zadnjih svetala otvoreno je sredinom juna  u gradu Pulaski , Tenesi. Ovo je prva fabrika za proizvodnju automobilske rasvete u SAD ,sa tendencijom dodatnog jačanja jer posluje u NAFTA regionu, koji obuhvata fabrike u Ciudad Juarez i Tepotzotlan u Meksiku , a R & D sa  centrom u Auburn Hillsu, Mičigen.

Nova proizvodna jedinica je izgrađena uz investicije od oko 54 miliona dolara . Fabrika trenutno zapošljava 90 ljudi , ali Magneti Marelli predviđa daće taj broj dostići oko 850 radnika u naredne četiri godine .

Vlada države Tenesi podržala je  Magneti Marelli , davanjem paketa investicionih podsticaja . Blizina ključnih klijenata i mogućnost izgradnje u njihovoj blizini  igralo je važnu ulogu u izboru grada Pulaski kao lokacije za  novu fabriku automobilskog osvetljenja.

Fabrika je već dobila porudžbine iz Chrisler Group-a , Mercedeas i GM . Prvi farovi će se proizvoditi za Chrisler Group za  novi 2014 Jeep ® Cherokee. Nakon nedavnog konstituisanja nove fabrike u Foshan-u , na jugu Kine , i osnivanja fabrike u Pulaski u SAD , utvrđen je globalni uticaj  i prisustvo Magneti Marelli Automotive Lighting na svetskim tržištima  koji trenutno imaju najveći rast u automobilskoj industriji . Prema IHS podacima , u 2013 NAFTA tržište će premašiti cifru od 16 miliona proizvedenih vozila , nakon što je već postignuto 15,5 miliona u 2012.godini.

Magneti Marelli posluje u NAFTA regionu od 1976 sa zavidnim brojem industrijskih pogona i uz strateško partnerstvo sa Moparom za distribuciju i sve čini da opstane na severnoameričkom tržištu rezervnih delova .

Izvor: magnetimarelli.com  Slika: magnetimarelli.com