Autostart Centrala, Ćirila i Metodija 45, Novi Sad +381 21 504 221, +381 21 504 223

Kako se skida registraciona nalepnica?

Kako skinuti registracionu nalepnicu? S obzirom na to da su nove registarske tablice, saobraćajne dozvole i registracione nalepnice počele da se primenjuju od 1.1.2011., od 1.1.2012. počela je druga registracija vozila koja imaju nove oznake.

Pri produženju registracije, dobija se nova registraciona nalepnica. Pri tom, potrebno je skinuti staru i na njeno mesto zalepiti novu registracionu nalepnicu.

 

 

 

 

 

Naš je predlog da za skidanje nalepnice koristite fen. Pre početka skidanja nalepnice, zagrevajte je fenom. Toplota će omogućiti da lepak kojim je nalepnica zalepljena popusti, a samim tim će skidanje registracione nalepnice biti olakšano i na staklu će nakon skidanja ostati manje lepka. Dovoljno je da površinu zagrevate 1 minut.

 

 

 

 

 

Nakon toga, pokušajte da odlepite nalepnicu sa stakla.

 

 

 

 

 

Uhvatite je za ivicu i vucite. Pokušajte da nalepnicu skinete u jednom potezu, bez zastajanja. Svaka pauza ostaviće neku količinu lepka na staklu.

 

 

 

 

 

Imajte na umu da je nalepnica sastavljena od više slojeva i pokušajte da uhvatite sve slojeve. Ako imate problema sa započinjanjem (hvatanjem nalepnice za kraj), pokušajte sa nekim oštrim predmetom, npr. žiletom.

 

 

 

 

 

Nakon skidanja nalepnice, može se dogoditi da na staklu ostanu ostaci lepka, ili registracione nalepnice.

 

 

 

 

 

Te ostatke je najbolje da skinete medicinskim alkoholom (91%). Ako niste u mogućnosti da ga nabavite, trebalo bi da posluži i običan alkohol (70%). Nanesite malo alkohola na krpu i trljajte.

 

 

 

 

 

Nakon toga, trebalo bi da dobijete čisto staklo, na koje ćete zalepiti novu registracionu nalepnicu.

 

 

 

 

 

Autostart d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu na vozilu, ili povrede nastale praćenjem ovog uputstva.Kada ste skinuli staru, potrebno je da na njeno mesto zalepite novu registracionu nalepnicu. Ne zaboravite da podelite ovaj tekst sa prijateljima na društvenim mrežama.

Preuzeto sa; http://www.auto-delovi.org/saveti/saveti-za-vozace/kako-se-skida-registraciona-nalepnica/